Samen voor alle tuinen groen

Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel in en je krijgt een gratis plant! Waarom? Een groene omgeving is beter voor mens en dier.

Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen steden en dorpen steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke kostenpost voor gemeenten en zeker ook voor onze inwoners. We zijn ons bewust van de nadelige gevolgen van klimaatverandering en de relatie met verharding. Daarom nemen wij al tal van maatregelen. Met de actie Operatie Steenbreek richten wij ons samen met Waterschap Aa en Maas op eigenaren van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Als je je bedenkt dat gemiddeld 40 procent van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, ligt daar een enorme uitdaging. Zeker gezien de trend dat tuinen grotendeels of geheel verhard zijn. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!

Kom in actie
Lever één tegel of twee klinkers in en je krijgt van ons een gratis plant! Daarmee maken wij samen het begin om jouw omgeving te vergroenen.

Wanneer:

  • zaterdag 23 juni van 09.00 tot 17.00 uur (Bernheze, Oss, Uden, Boekel)
  • zaterdag 23 juni van 08.00 tot 16.00 uur (Landerd)
  • zaterdag 23 juni van 10.00 tot 15.00 uur (Veghel)

Locatie:

  • Oss => Coppelmans Oss, Frankenbeemdweg 50 in Oss
  • Bernheze => Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 in Heesch
  • Uden => De Kleuter tuincentrum, Goorkensweg 1 in Uden
  • Landerd => Verstegen Tuinplanten, Willibrordusweg 6 in Schaijk
  • Meierijstad => Intratuin Veghel, Heuvel 11 in Veghel
  • Boekel=>Schonenberg kwekerij & plantencentrum, Brabantstraat 20a in Volkel

Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Je kunt kiezen uit drie soorten planten (ter waarde van € 4) en op=op. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas. Samen zetten we ons in voor een groenere regio.

Deze tegelruilactie wordt deze dag gelijktijdig georganiseerd in gemeente Oss bij Coppelmans Oss, gemeente Bernheze bij Tuincentrum Meijs, gemeente Uden bij De Kleuter Tuincentrum, gemeente Landerd bij Verstegen Tuinplanten, gemeente Meijerijstad bij Intratuin Veghel en gemeente Boekel bij Schonenberg kwekerij & plantencentrum. De openingstijden en keuzemogelijkheden variëren soms, check eventueel de website van het betreffende tuincentrum c.q. deelnemende gemeente.

Meer informatie: