24 t/m zondag 26 januari
Nationale Tuinvogeltelling
Van vrijdag 24 t/m zondag 26 januari 2020 is het weer Nationale Tuinvogeltelling. Ieder jaar opnieuw bijzonder: met tienduizenden mensen tegelijk vogels tellen. (Maar een half uurtje per persoon hoor!) Meedoen is leuk, gemakkelijk en u helpt de vogels. Ook geschikt voor scholen en andere groepen! www.tuinvogeltelling.nl

Januari 2020
Minicursussen Tuinvogels herkennen
Appelvink of Putter? Welke vogels zie je in jouw tuin en op de voedertafel? Leer in één bijeenkomst en een excursie de tuinvogels herkennen. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geven KNNV afdelingen op verschillende plaatsen een minicursus tuinvogels herkennen. Na deze minicursus kan je succesvol meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 24-26 januari 2020.
Meer informatie

18 maart
Nationale Boomfeestdag
De 64ste Nationale Viering Boomfeestdag vindt komend jaar plaats in gemeente Alphen aan den Rijn. Op woensdag 18 maart planten Alphense kinderen honderden bomen en struiken in het hart van het Prinses IreneBos. Ook organiseren we een KinderKlimaattop. Kinderen gaan in onderhandeling met CEO’s, natuurorganisaties en politici over hun ideeën voor een leefbare aarde. www.boomfeestdag.nl

26 maart
Inspiratiedag Stichting Steenbreek
Op 26 maart organiseert Stichting Steenbreek i.s.m. provincie Noord-Brabant de tweejaarlijkse inspiratiedag. Deze dag is onder andere bedoeld voor de aangesloten gemeenten en partners en heeft als doel om kennis en ervaringen met elkaar te delen rondom het thema ‘Samen voor meer groen in de buurt!’ Programma volgt.

28 maart
Tegel eruit, Plant erin
Lever op zaterdag 28 maart een tegel in bij Intratuin en ontvang een tuinplant cadeau om de leeggekomen plek te vergroenen. Heb je geen groene vingers? Geen probleem, je krijgt van Groei & Bloei tips zodat je eigen tuin of balkon in no-time groeit en bloeit! Via deze actie van Groei & Bloei zijn al bijna 30.000  tuintegels vervangen door levend groen. De actie is van 10.00-15.00 uur en in samenwerking met Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie en KNNV.

20 t/m 24 mei
Gardenista

Van 20 t/m 24 mei organiseert Groei & Bloei voor de tweede keer de tuinbeurs Gardenista: een tuinfestival met showtuinen, moestuinieren, bloemschikken, kwekers, hoveniers, onderwijs, kunst en water voor amateurs en professionals, met de jeugd (studenten) als onmisbare schakel. www.gardenista.nl.


13 t/m 21 juni                        
Groei & Bloei Nationale Tuinweek

Vereniging Groei & Bloei organiseert van 13 t/m 21 juni  2020 de Nationale Tuinweek waarin de  eetbare tuin centraal staat. In deze week kun je in meer dan 20 regio’s in het land deelnemen aan groene workshops, lezingen en excursies om je te laten inspireren om eigen tuin, balkon, dak- of buurttuin verder te vergroenen. Groei & Bloei werkt tijdens deze week samen met groene organisaties zoals Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie, KNNV en AVVN. www.groei.nl/tuinweek

Juli 2020
KNNV Minicursussen vlinders herkennen
De KNNV geeft in samenwerking met De Vlinderstichting op diverse plaatsen in het land een minicursus dagvlinders herkennen. Leer in één avond en één excursie hoe je tuinvlinders kunt herkennen en hoe je vlinders in jouw tuin krijgt. Na deze minicursus kun je succesvol meedoen met de Nationale Vlindertelling van xx juli – xx juli 2020. Kijk snel of er een minicursus bij jou in de buurt is.

Eind September 2020 (week 39)
KNNV minicursussen paddenstoelen herkennen
Speur in de KNNV Week van de Veldbiologie naar paddenstoelen en ontdek ze ook in je eigen tuin. Of doe mee met een minicursussen paddenstoelen herkennen en leer in één avond en één excursie hoe je paddenstoelen kunt herkennen en op naam brengen. Meer informatie volgt.

Oktober                       
Nationale Groendag

Op 15 oktober organiseren de gemeente Oss en Stichting Steenbreek de Nationale Groendag. De Nationale Groendag is bedoeld voor professionals die in de publieke en private ruimte werkzaam zijn. www.nationalegroendag.nl

November
Inspiratiedag Stichting Steenbreek
Op xx november organiseert Stichting Steenbreek i.s.m. ? de tweejaarlijkse inspiratiedag. Deze dag is onder andere bedoeld voor de aangesloten gemeenten en partners en heeft als doel om kennis en ervaringen met elkaar te delen rondom het thema ‘Samen voor meer groen in de buurt!’ Programma volgt.