Betrokken gemeenten

Het klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen effect! Dat geldt zowel voor de aanpassing van de gevolgen van klimaatverandering als ook aan de voorkoming ervan. Elke gram CO2 die niet in de atmosfeer komt, telt. Net als elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Dit zorgt er namelijk voor dat het water in de bodem kan zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren weer een leefgebied vinden en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen. Daarmee neemt direct de fysieke en sociale leefbaarheid in wijk en buurt toe!

Wie doen al mee?
Samen aanpakken werkt. Kleine, lokale maatregelen zijn het meest effectief in de strijd tegen het klimaat en de gevolgen voor de biodiversiteit. Op de kaart zie je welke gemeenten al maatregelen nemen samen met hun inwoners. Naast deze gemeenten zijn ook  Wetterskip Fryslân, Waterschap Vallei en VeluweWaterschap Aa en Maas en provincie Overijssel aangesloten bij Operatie Steenbreek. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft echt veel voordelen.

© Stichting Steenbreek - Stichting Steenbreek, Operatie Steenbreek en Steenbreek zijn geregistreerde merken en mogen alleen gebruikt worden door aangesloten gemeenten. | Foto’s: Sjon.nl