Op 7 juni vindt bij woningcorporatie Woonbedrijf Eindhoven de Operatie Steenbreek dag plaats. Deze dag is bedoeld voor de aangesloten gemeenten en partners en heeft als doel om kennis en ervaringen met elkaar te delen rondom de ontstening van de particuliere tuinen. 

Woningbouwcorporaties spelen bij de ontstening en vergroening van de particuliere tuinen een belangrijke rol omdat ze naast de woningen een groot niet bebouwd grondoppervlakte in de stad bezitten. De impact die een woningcorporatie kan hebben op het klimaatadaptief maken van een gemeente is dan ook groot. De centrale vraag tijdens dit onderdeel van het programma is: Hoe ziet Woonbedrijf Eindhoven zijn rol in transitie naar een gezonde groene stad? Rob Bogaarts, districtsmanager bij Woonbedrijf, licht dit samen met zijn collega’s toe.

Het programma, onder voorbehoud, van de dag ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

09.45 uur Inloop
10.30 uur Welkom door wethouder Mary-Ann Schreurs van gemeente Eindhoven
10.45 uur Stand van zaken door voorzitter Wout Veldstra
11.00 uur Toelichting door Woonbedrijf Eindhoven over welke rol de woningcorporatie speelt in de strijd tegen verstening.
12.15 uur Presentatie onderzoek duurzame gedragsverandering
12.30 uur Pauze
13.30 uur Gemeenten delen ervaringen rondom hun acties die zij in de afgelopen periode hebben uitgevoerd.
15.30 uur Pauze
15.45 uur Rondleiding langs gerealiseerde innovatieve groenprojecten in het centrum van Eindhoven en plekken die laten zien hoe kleine uitdagingen worden benut. Rondleiding wordt verzorgd door de gemeente Eindhoven en Jeroen Soontiëns van Soontiëns Tuincentrum & Hoveniers.
16.30 uur Afsluiten. Rondleiding eindigt bij het centraal station en of parkeergarage.

Fact & Figures
Datum: 7 juni
Locatie: Woonbedrijf Eindhoven
Dagvoorzitter: Joop Spijker van Wageningen Environmental Research