Nijmegen

Nijmegen doet mee aan Operatie Steenbreek

  • Steenbreektuinen5%
  • Vrijwilligers1%
  • Verwijderde tegels (m2)6%

Aanbod

Tuinambassadeurs

Tuinambassadeurs weten hoe je meer natuur in de tuin krijgt en hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor vogels, vlinders en andere dieren. Een tuinambassadeur geeft informatie over het natuurrijk en diervriendelijker inrichten van de tuin en kan vragen hierover beantwoorden. Interesse? Lees meer informatie over tuinambassadeurs op de website van het KNNV.

Cursus tuinreservaten

Tijdens de cursus Tuinreservaten leren deelnemers over natuurvriendelijk tuinonderhoud, welke planten bepaalde dieren aantrekken, wat de juiste plek is om planten te laten groeien en nog veel meer. Meer informatie over tuinreservaten.

BIMBY

De BIMBY-methode is een vorm van citizen science. Dat betekent dat burgers door een onderzoeker worden begeleid in het verzamelen van informatie over hun tuinen met behulp van een vragenlijst en toegankelijke indicatoren. Daar komt uiteindelijk een score uit voort die vergeleken kan worden met scores van je buren, familie of vrienden. Door zelf systematisch je tuin te onderzoeken word je uitgenodigd om eens op een andere manier naar je tuin te kijken: de tuin als ecosysteem en als onderdeel van de grotere groene infrastructuur van de stad en de regio.

Website

Gemeenten die participeren in Operatie Steenbreek krijgen ieder een eigen webpagina die opereert onder de landelijke site van www.operatiesteenbreek.nl. Deelnemende gemeenten kunnen deze webpagina zelf beheren.

Nieuws