Scriptie: Van grijze naar groene tuinen, waarom tuinen grijs blijven

Hoe was 2017 en wat gaan we doen in 2018?
19 februari 2018
Vossewijkpark: Tegels eruit, tuin erin!
6 maart 2018

Scriptie: Van grijze naar groene tuinen, waarom tuinen grijs blijven

Betegelde tuinen, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Bewust zijnde van de voordelen van groen in steden, stelde Sara Reijnders de volgende vragen ‘Waarom hebben al deze mensen een grijze tuin’ en ‘Waarom veranderen ze hun tuin niet in een groen paradijs?’ Er zijn verschillende gemeenten en organisaties die zich bezighouden met het stimuleren van groene tuinen, zoals de Vogelbescherming en Operatie Steenbreek. Zij hebben het gevoel vooral hun eigen groene achterban te bereiken. Daarnaast bleek ook dat er weinig bekend is over de redenen waarom tuineigenaren hun tuin voor een groot deel bedekken met tegels, grind, kunstgras of een houten vlonder. Uit eerder onderzoek blijkt dat 21% van de tuineigenaren eigenlijk een groenere tuin wil, maar toch een grijze tuin houdt. Mijn onderzoek is gericht deze groep mensen.

Hier vindt u de volledige scriptie van Sara (Engels) en de korte Nederlandse samenvatting. Vragen naar aanleiding van mijn onderzoek beantwoord Sara graag: sara.reijnders@gmail.com.

Klik hier voor de scriptie (Engels)

Klik hier voor de Nederlandse samenvatting