Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn doet mee aan Operatie Steenbreek

  • Steenbreektuinen50%
  • Vrijwilligers60%
  • Verwijderde tegels (m2)30%

Aanbod

Tuinambassadeurs

Tuinambassadeurs weten hoe je meer natuur in de tuin krijgt en hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor vogels, vlinders en andere dieren. Een tuinambassadeur geeft informatie over het natuurrijk en diervriendelijker inrichten van de tuin en kan vragen hierover beantwoorden. Interesse? Lees meer informatie over tuinambassadeurs op de website van het KNNV.

Cursus tuinreservaten

Tijdens de cursus Tuinreservaten leren deelnemers over natuurvriendelijk tuinonderhoud, welke planten bepaalde dieren aantrekken, wat de juiste plek is om planten te laten groeien en nog veel meer. Meer informatie over tuinreservaten.

BIMBY

De BIMBY-methode is een vorm van citizen science. Dat betekent dat burgers door een onderzoeker worden begeleid in het verzamelen van informatie over hun tuinen met behulp van een vragenlijst en toegankelijke indicatoren. Daar komt uiteindelijk een score uit voort die vergeleken kan worden met scores van je buren, familie of vrienden. Door zelf systematisch je tuin te onderzoeken word je uitgenodigd om eens op een andere manier naar je tuin te kijken: de tuin als ecosysteem en als onderdeel van de grotere groene infrastructuur van de stad en de regio.

Website

Gemeenten die participeren in Operatie Steenbreek krijgen ieder een eigen webpagina die opereert onder de landelijke site van www.operatiesteenbreek.nl. Deelnemende gemeenten kunnen deze webpagina zelf beheren.

Nieuws

13 november 2017

9 nov. 2017: Steenbreek challenge in Alphen aan den Rijn

In het themapark Archeon hebben op 8 en 9 november, tijdens de week van het werk, 1150 enthousiaste leerlingen van 2 VMBO enthousiast gewerkt aan de […]
4 oktober 2017

21 sept. 2017: Alphen aan den Rijn wint aanmoedigingsprijs

Woensdag 20 september is door Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, op de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel de aanmoedigingsprijs uitgereikt […]
30 augustus 2017

26 aug. 2017: Operatie Steenbreek op Plantarium

25 augustus 2017

18 aug. 2017: Steenbreken en fladderen bij De Sfeerstal

9 augustus 2017

7 juli 2017: Prijswinnaars Steenbreek ontwerpwedstrijd

8 augustus 2017

17 juni 2017: Open Kwekerijdag en Steenbreek